Начало Пресцентър Новини Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис“

Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис“

11.12.2017

 
 
Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис“.
Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и чуждестранни пазари. Забраната е предприета, поради установено наличие на салмонела в храните. 
Френското министерство на икономиката и финансите публикува списък с над 600 партиди, които са забранени за консумация и са предприети мерки за изтеглянето им от пазара. 
С цел да обърнем внимание и предпазим потребителите, които евентуално може да  са си закупили, засегнати продукти от друга държава, публикуваме списъка с продуктите и партидите на френските власти. България не фигурира в този списък. Въпреки това Българската агенция по безопасност на храните предприе превантивни мерки. При извършване на проверките по официален контрол в търговската мрежа ще бъде инспектирано за наличие на посочените продукти и партиди. 
 

Списъка може да видите ТУК