Начало Пресцентър БАБХ в медиите Какви препарати използват фитнес маниаците?

Какви препарати използват фитнес маниаците?

01.04.2015

"Употребата и продажбата на анаболни стероиди е сериозен проблем". Това заяви в студиото на "Часът на Милен Цветков" фитнес инструкторът Костадин Зашев. Той добави, че хората, които ги продават, го правят незаконно, лесно и омаловажават техните странични ефекти с цел по високи продажби.

Заедно с негови колеги, Костадин се е опитал да провери какво съдържат хранителните добавки, но се е оказало, че в България няма закон, който да задължава тяхната проверка.

Културистът Георгиос Сърбинов напълно подкрепи това твърдение и добави, че масово хората, които употребяват анаболни стероиди, не знаят как да ги приемат и не се интересуват как ще се отрази това на здравето им.

"Ние не носим отговорност за анаболните стероиди и това не е в нашата компетенция", заяви д-р Камен Николов, началник отдел „ Контрол на храните и граничен контрол” при БАБХ.

Той добави, че фирмите-производители и съдържанието на хранителните добавки се изследват само документално, защото в България няма съответните лабораторни условия.

Вижте целия разговор във видеото по-долу.